De Health-detox kuur

Fase 1: De voorbereiding

De kuurt start met het voorbereiden van uw lichaam op de grote schoonmaak. In deze voorbereidingsfase wordt onze voeding aangepast. De supplementen geven je reeds een voller gevoel en honger hoef je zeker niet te lijden. De normale voeding wordt langzaam afgebouwd. Op het menu staat alleen voeding die positief werkt voor de spijsvertering en gifvrij is. Dit betekent dat voeding met toevoegingen wordt vermeden. Geen geur- en smaakstoffen of middelen die producten lang houdbaar maken. Ook de producten waarin ‘lege’ koolhydraten en suikers worden verwerkt zijn van de voedingslijst geschrapt. Misschien bent u zich al bewust van de invloed van voeding op uw gezondheid, maar het is ook belangrijk dat u weet waarom bepaalde voedingsmiddelen wel of juist niet worden gebruikt.

Fase 2: De Detoxfase, ontzuren, ontslakken en regenereren

De detoxfase duurt 3-6 dagen. U kunt de kuur op 3 manieren volgen, de keus is aan u;

  1. De beste manier is alleen vruchten- en groentesap en soep te nemen.
  2. Degene die vooraf al stress heeft bij de gedachte alleen sap en soep te drinken en te eten de komende 3-6 dagen, kan ervoor kiezen om gedurende de dag sap te drinken en ‘s avonds te kiezen voor een lichte maaltijd.
  3. Verwacht u beide niet vol te houden dan kiest u er voor om op dezelfde manier te eten als in de voorbereiding.

Bedenk dat een detoxkuur ook comfortabel mag zijn en dat stress ook voor gifstoffen zorgt. Kies dus vooral de manier die bij u past.

Darmspoelingen worden aanbevolen, deze kunt u gewoon in de rust van uw eigen huis doen. Natuurlijk is ook hierbij de keus aan u. Op de eerste dag van de kuur beginnen we met darmspoelingen. Dit is voor heel veel mensen een ongewone handeling. Het is dan ook logisch dat u zich de eerste dag wat onzeker voelt maar u zult merken dat darmspoelingen snel wennen en steeds minder tijd vragen.

Fase 3: Opbouwfase

Na de kuur heeft uw lichaam weer tijd nodig om te wennen aan vast voedsel. Uw spijsverteringsorganen hebben rust gehad en alleen zuiver voedsel hoeven te verwerken. U zult merken dat uw lichaam u weer haarfijn laat weten wat goed voor u is en wat u beter kunt laten staan. U merkt misschien dat u geen zin heeft in koffie of vlees, koekjes, snoep of tussendoortjes. Probeer naar uw lichaam te luisteren. Immers, wie weet beter wat u nodig heeft? Wellicht dat de kuur een aanzet is geweest om ook in de toekomst een gezond en verantwoord voedingspatroon aan te houden. Indien u kiest voor de lange kuur om nog wat extra kilo’s af te vallen en op gewicht te blijven krijgt u nog een gezond en lekker voedingsschema welke u de rest van de periode zult volgen.