Eigen ervaring

De meest gestelde vraag bij intake gesprekken voor het Sportvasten is: “Heb je het zelf ook gedaan?”. Het antwoord: “Ja, natuurlijk!”.

Een proces als Sportvasten kun je alleen begeleiden wanneer je weet wat mensen meemaken. Hierbij mijn eigen ervaring:

Eigen ervaringIk heb al eerder een detox kuur en sapvasten gedaan en weet hoe zwaar dat kan zijn. Met die instelling begon ik ook aan de Sportvastenkuur. Maar zelfs op de sapdagen merkte ik dat de supplementen mijn energiepeil op een redelijk niveau konden houden. Ik heb me aan de regel gehouden van max 30 min sporten, maar merkte dat ik nog wel iets meer kon doen.

De ‘Switch’ leek bij mij lang op zich te laten wachten, maar dat bleek te liggen aan de hoeveelheid water die ik gewend ben om te drinken. Daardoor kon de urinestrip niet goed zijn werk doen. Een bloedtest wees uit dat ik wel degelijk geswitcht ben. En hoe! Ik ben 5 kilo afgevallen en in totaal 9 cm smaller geworden, gemeten op mijn buik, taille, heupen en borst. Dat is mij eerder met een sapvasten kuur ook gelukt dus voor mij was het belangrijker hoe het er na bijvoorbeeld 2 maanden voor stond. Mijn gewicht is nog steeds hetzelfde en dit geldt ook voor de omvang. Na de kuur ben ik nog bewuster van wat ik eet en hoe ik sport. Ik probeer gezond te blijven eten en heb minder behoefte aan zoet, mijn motor loopt op pistache noten. Na de kuur ben ik weer bij mijn fysiotherapeut langs gegaan en zij gaf aan dat mijn spieren losser zijn en mijn lijf meer zuurstof bevat. Ik ben weer extra gemotiveerd om te sporten en heb veel energie. Uiteraard snoep ik af en toe nog steeds en eet ik niet altijd gezond maar ik heb het idee dat mijn lijf de ingenomen calorieën beter verbrandt en niet direct op mijn heupen plakt.