Klant ervaring

Afbeelding1Rowan van Bakel (Sportvasten pakket Goud) 
Het was voor mij de hoogste tijd om weer te gaan sporten! Na een lange tijd niets aan beweging te hebben gedaan en twee zwangerschappen, was ik al mijn conditie verloren.
Ook was ik niet tevreden over mijn figuur. Ik heb verschillende opties overwogen maar uiteindelijk gekozen voor Sport Vasten. Hoewel ik vaker een poging had gewaagd om zelf weer te gaan sporten wist ik dat mijn discipline mij op de langere termijn in de steek zou laten. Bovendien leek het mij een leuke mentale uitdaging om het programma te volbrengen en tegelijkertijd mijn eetpatroon te wijzigen.
Samen met Tamara heb ik een passende planning gemaakt en ben ik vol goede moed begonnen met sporten. Gaandeweg kreeg ik weer echt plezier in het hardlopen en werd het dagelijks sporten een fijn onderdeel van mijn dagelijkse routine. Hoewel ik het vasten af en toe pittig vond heb ik geen vervelende bijwerkingen gehad. Als je vervolgens na weken fanatiek sporten en vasten te horen krijgt dat je de ‘switch’  hebt gemaakt is dat een beloning voor het harde werk. Ik ben als gevolg van het Sport Vasten diverse kilo’s kwijtgeraakt, centimeters verloren, voel me lekker en heb motivatie om te sporten herwonnen. Voor mij een prachtig resultaat onder fijne begeleiding van Tamara!
————————————————————————————————————————-

Corina Christiaanse(42 jr)  Klaar!!! met het sportvasten 

Zo terug kijkend op het sportvasten was het goed te doen. Er waren lastige dagen zoals afbouwdag 2, vastendag 1 en opbouwdag 1.

Sinds het sportvasten heb ik geen pijn in mijn onderrug en ook geen last meer van vermoeidheid. Of dit nu komt door elke dag sporten of geen suikers meer eten dat weet ik niet maar het is wel heuheul fijn.

Wat daarnaast natuurlijk ook leuk is, is dat de kleding die ik niet meer droeg omdat ze “net” niet goed genoeg zaten, ik weer pas .
De complimenten vliegen mij om de oren, lastig lastig lastig, want ik blijf “dank je” zeggen

Ik voel mij goed na deze sportvasten kuur. Intussen heb ik het “keep the switch” ontvangen en dat is prima vol te houden.
Dank je wel voor de begeleiding en tips!

————————————————————————————————————————

Arjan Peeks is een fanatieke hardloper en sporter. Bewust van zijn voeding en mede daarom in eerste instantie een klein beetje sceptisch om te starten. Na het zien van de resultaten om hem heeft hij toch besloten om het te gaan doen. Hieronder zijn ervaring:

Laat ik beginnen met de conclusie van mijn Sportvasten kuur; ondanks dat ik er als een berg tegenop zag en Sportvasten coach Tamara mij echt heeft overtuigd van het nut van de kuur, is het reuze mee gevallen. Natuurlijk is het fysiek best zwaar maar in mijn beleving was het met name een mentale overwinning, je lichaam kan het programma echt wel aan; mits je je strikt houdt aan het protocol. De uiteindelijke resultaten moeten nog wel blijken want nu, op de laatste dag voel ik mij wel prima maar nog niet top. Dat kan ook niet denk ik, het lichaam moet eerst herstellen van de afgelopen 10 dagen en dat zal wel een paar dagen duren schat ik zo in. Al met al een heel leerzame ervaring en ik ben er inmiddels  wel van overtuigd dat je lichaam door het Sportvasten daadwerkelijk bepaalde processen in werking zet die ervoor zorgen dat de beloofde resultaten gehaald worden. Het moeilijkste echter komt nu; Keep the Switch! In elk geval was de Sportvasten kuur een geweldige kickstart om mijn enigzins ingekakte hardloop motivatie wakker te schudden, ik heb weer veel zin om te trainen!

Hieronder vindt je per dag een korte beschrijving hoe ik Sportvasten ervaren heb.

Afbouwdag 1 is nog prima, genoeg eten alhoewel dierlijke eiwitten en vetten geschrapt worden omdat die de metabolische switch kunnen verstoren. behalve wat fruit, een salade, pistachenoten en groene groenten met rijst neem je supplementen en het metabolic switch poeder. Dat poeder doet geheimzinnige dingen blijkt gedurende de hele kuur, het onderdrukt het hongergevoel volgens mij en zet veel metabolische processen in gang. Aan het einde van de dag een klein rondje hardlopen, 21 minuten op 149bpm (tijdens de hele kuur mag ik niet meer dan 30 minuten cardio training per dag doen op maximaal 150bpm) ‘S-nachts heerlijk geslapen zoals gewoonlijk.

Afbouwdag 2 wordt al wat lastiger qua voeding, ik merk dat de hoeveelheden minder worden. Alle dierlijke en zetmeelhoudende producten (complexe koolhydraten) worden geschrapt, hierdoor worden de door het sporten verbruikte spiersuikers dus niet meer aangevuld. Naast wat fruit, wat groenten, pistachenoten en een groentesoepje ‘s-avonds, uiteraard de supplementen (Vitamine complex, calcium, zink en visolie) en 3 maal daags een halve liter water met het switch poeder. Hardlopen gaat prima, slechts een klein half uurtje op maximaal 145bpm (bpm is hartslag), het gaat zo lekker dat ik echt moeite moet doen om rustig te blijven joggen. Teveel sporten of op te hoge hartslag is niet de bedoeling en ik wil mij echt strikt aan het programa houden.

Afbouwdag 3 Wordt alweer wat lastiger en is eigenlijk al een soort vastendag, alleen vloeibaar voedsel in de vorm van 2 maal daags 300ml fruitsap en ‘s-avonds 450ml tomatensap. Naast de supplementen en het switch water drink ik liters groene thee en water. Gek genoeg heb ik geen honger en voel me echt geweldig, ik heb de hele dag een gevoel van euforie! Alsof ik de hele wereld aankan, heel apart. Hardlopen ‘s-avonds gaat ook uitstekend, ik heb er echt veel zin in en ondanks dat het flink regent maak ik fluitend mijn rondje van ruim (slechts) 20 minuten. Opvallend is dat ik heel bewust alles om mij heen in mij opneem, ik ben alert en voel mij blij. Jammer dat ik alweer zo snel klaar ben.

Vastendag 1 begint goed, ik heb heerlijk geslapen en ondanks dat de regen vannacht met bakken naar beneden kwam (normaal wordt ik daar wakker van) gewoon door getukt. Het ontbijt bestaat uit 150ml sinaasappelsap en de supplementen. Koffie smaakt helaas niet meer en dat is jammer, ik ben normaal een ontzettende koffieleut. Wel heb ik op advies van mijn coach Tamara Brank een stukje limoen in het switch water gedaan want de smaak staat mij inmiddels een beetje tegen, met limoen smaakt het inderdaad veel beter. Ik heb de kuur zo gepland dat ik twee vastendagen in het weekend heb, op die manier voorkom ik dat ik misschien niet produktief ben met mijn werk. Mijn lunch is 150ml appelsap met supplementen. De appelsap smaakt goddelijk! Lekker wat zoets en ik voel meteen dat het energie niveau weer stijgt, wel heb ik het al de hele dag koud (yep, ook op Curacao kan je het dus koud hebben). ‘S-avonds een rondje op de MTB op de weg gefietst en dat ging prima alhoewel ik wel merk dat mijn hartslag minder snel herstelt en ik sneller buiten adem ben, de benen doen het nog verrassend goed!

Vastendag 2 Ondanks dat het een vrije zaterdag was toch vroeg wakker. Honger, onrustig en het onweer wat eraan zit te komen in de verte hielp ook mee. Gelijk mijn hardloop schoenen aan getrokken en ruim 4.5K gelopen in de stromende regen…Heerlijk gelopen! Het glaasje appelsap (150 ml) wat er klaar stond rook en smaakte geweldig. Helaas is de rest van de dag om te janken! Moe, chagerijnig, lamlendig, snauwerig en nergens zin in. Rond het middaguur de Ketonen waarden gemeten en ja hoor! Toch een beetje goed nieuws… de Metabolische switch is ingezet, het juiste vakje op de strip kleurt lichtpaars dus missie tot zover geslaagd. Nu de kuur goed afmaken. Ik keek echt uit naar de overige glaasjes sap en het switchwater komt zo langzamerhand m’n neus uit. Om half 8 ben ik maar gaan slapen met hoofdpijn. Snel vergeten deze dag.

Vastendag 3 (Zondag). Weer vroeg wakker door de regen en onweer, wel gek trouwens hoe je humeur om kan slaan want ik stond energiek en happy op! Wel een beetje hol gevoel in de buikholte maar ik heb zin om te sporten, meteen weer 4 kilometer op normaal tempo hardgelopen, thuis lekker gedouched en daarna een beetje aangerommeld. Tegen 11uur weer een Ketonen waarde meting gedaan en het stripje kleurt nu diep-paars, dat betekent dat ik nu dus volledig vet aan het verbranden ben. De kuur verloopt bij mij volgens het boekje. Ik vindt het trouwens frapant dat je na dagen amper tot niks eten toch nog redelijk normaal kan presteren, de hele zondag gaat probleemloos (en rustig) voorbij met een lekker dutje en een bioscoopje. Ik verbaas mij over de enorme hoeveelheden popcorn en andere snacks wat mensen mee naar binnen in de film nemen overigens en de geur in de bioscoop is een beetje misselijkmakend. ‘S-avonds weer op tijd naar bed en ik verheug mij op het ontbijt van de volgende dag.

Opbouwdag 1 Het is maandag en ik mag weer wat vast voedsel! Een appel en een kiwi weliswaar maar toch… Ik voel mij sterk en de eerste meet-resultaten liegen er niet om. Ruim 4.5 kg lichter. 4 cm minder buikomtrek, 6 cm minder taille-omtrek en 4 cm van de heupen eraf…en dit is pas het begin! Het is nu de bedoeling om tijdens de opbouwdagen weer langzaam over te schakelen op vast voedsel waarbij de nadruk ligt op eiwitrijk voedsel en veel groenten en noten. Het ontbijt is echt een cadeautje en ondanks dat ik niet zo van kiwi’s houd smaakt deze geweldig! samen met de appel een lekker ontbijtje. Ook de lunch en het avond eten zijn heerlijk, sla+tomaten+olijven als lunch, broccolie en gegrilde kipfilet als diner. Uiteraard gaat het slikken van de supplementen en het switchwater gewoon door om het gebrek aan essentiele voedings stoffen te compenseren. Ik voel mij prima, heb geen moeite met concentreren op mijn werk en de tijd vliegt voorbij. Het fietsrondje ‘s-avonds gaat probleemloos alhoewel daarna het lampje bij mij subiet uitgaat.

Opbouwdag 2 Je zou denken dat nu er weer wat meer gegeten mag worden de Sportvastenkuur een gelopen race is maar niets is minder waar. Dag 2 begint met moeizaam opstaan, ik ben chagerijnig en heb reuze honger. Snel klaarmaken voor een werkdag, gelukkig had ik de vorige dag al m’n bakjes met sla en kwark klaar gezet. Na het ontbijt van 300ml kwark met 2 stuks fruit trek ik weer wat bij en de ochtend vliegt om. De lunch is weer sla met tomaten en daarna 100 gram pistachenoten…best veel. Toen ik ‘s-middags thuiskwam gelijk m’n hardloopschoenen aan getrokken en gaan hardlopen (beetje tegen de zin maar ja, het moest), ik besloot om het bekende rondje te doen waarbij ik in elk geval binnen 25 minuten weer thuis zou zijn maar of het nu de warmte was of iets anders. Het ging slecht, ik kon geen tempo vasthouden en liep maar wat te sjokken. Ik heb zelfs de laatste kilometer gewandeld…het lijf wilde echt niet meer. Na het eten ben ik maar gelijk op bed gaan liggen en vroeg gaan slapen.

Opbouwdag 3 Vanochtend 5 x de wekker gesnoozed….normaal heerlijk op een vrije dag maar ik moest er toch echt uit, het werk wacht. Ik voelde mij een ouwe kerel, spierpijn in de benen en algehele malaise, ik ben kapot! Op kantoor gelijk mijn ontbijt van kwark, fruit en een gekookt ei (jippie!) naar binnen gegooid samen met een glas appelsap (appelsap stond niet op het protocol maar had ik echt behoefte aan). Alsof er olie op het vuur gegooid werd! Mijn energie level schoot omhoog en de rest van de ochtend heerlijk gewerkt. De 100 gram pistache noten na de lunch van sla+tomaten+olijven én tonijn kreeg ik echt met moeite op en tot de avond heb ik er plezier van gehad. Een lekker stukje gegrilde kipfilet met brocolie en spinazie (en weer pistachenoten..) als diner en daarna lekker rustig gechilled. Niet gesport vandaag, mijn spieren moeten echt even herstellen en volgens coach Tamara mag ik 1 sport moment overslaan dus ik geniet van een filmpje op bed…

Opbouwdag 4 De laatste dag; gelukkig maar, ik ben er klaar mee. Het switchwater smaakt inmiddels muf en bitter (gelukkig is de zak poeder ook nagenoeg leeg) en de handvol pillen drie keer daags ga ik ook niet missen. Vandaag is een herhaling qua voedsel van gisteren met het verschil dat er vanavond wat rijst bij de broccolie zit. Wel snak ik naar lekkere dingen als sushi of een biefstukje en mis echt mijn dubbele latte ‘s-ochtends. Qua energie niveau merk ik dat er weinig schommelingen meer inzitten. Het fietsen ’s-Avonds ging uitstekend, ik heb ruim een uur langs de Noordkant gebaggerd op flink tempo en hogere hartslag, het parcours was flink modderig door alle regen van de afgelopen dagen (en ik was verdwaald en heb behoorlijk omgereden) Zo te voelen doen de benen doen het weer prima! Vanaf Zaterdag ga ik gewoon de training weer oppakken voor de halve marathon (over 3 weken), ik heb er zin in!