Van dag tot dag

download (1)Voor de kuur

Voordat je de sportvastenkuur gaat doen ontvang je een uitgebreid intake-formulier die je invult en aan mij terugstuurt (via mail). Vervolgens vraag ik je 5 – 7 dagen een voedingsdagboek bij te houden. Op die manier krijg ik inzicht in je voedingspatroon en kan ik je na de kuur een ‘op maat’ voedingsadvies meegeven. We maken onze eerste afspraak waarin ik het protocol ‘Make the Switch’ uitleg.

 De sportvastenkuur: Make the Switch; De kuur duurt in totaal 10 dagen: 3 afbouw-, 3 vasten- en 4 opbouwdagen.

Dag 1 – 3: De kuur begint met 3 afbouwdagen, waarin je langzaam je voeding afbouwt en al begint met de supplementen. Je krijgt een exact schema voor voeding, training en supplementen.

Dag 4 – 6: Na de afbouwdagen begint het zwaarste deel, de 3 sapdagen. In deze dagen vindt de ‘metabole switch’ plaats. Tijdens de sapdagen kun je beter niet of niet te hard werken. Je krijgt een exact schema voor voeding, training en supplementen.

Dag 7 – 10: In 4 dagen bouw je langzaam je voeding weer op. Je krijgt een exact schema voor voeding, training en supplementen.

Belangrijk is dat je je 10 dagen lang PRECIES aan het protocol houdt. Tijdens de kuur hou je dagelijks je logboek bij.

Na de kuur: Keep the Switch

Na de kuur is het heel belangrijk om gezond en uitgebalanceerd te eten én te blijven sporten. Alleen dan heeft de kuur eigenlijk zin, omdat je lichaam dan doorgaat met vet verbranden.
Tijdens een van de 4 opbouwdagen hebben we een vervolggesprek. Je ontvangt tijdens dit gesprek het protocol ‘Keep the Switch’. Om je optimaal voor te bereiden op het behouden van de switch geef ik je een voedingsadvies op maat mee. Deze is samengesteld op basis van het voedingsdagboek dat je vantevoren hebt ingevuld.
Verder ontvang je het Sportvasten Receptenboek en leg ik je uit hoe je de mini-kuren kunt invullen en op welke manier je dan het beste kunt sporten.