Electric Muscle Stimulation


picture4Een goede gezondheid en fit en vitaal leven met Health Coach 
Caribbean 

Electric Muscle stimulation is een nieuwe trainingsvorm waarbij je dmv elektroden intensiever traint in een korte periode. Alle spieren en spiervezels spannen maximaal aan om de oefening, voorgedaan door de trainer, te realiseren. Doordat de elektroden (bevestigd op een speciaal daarvoor ontworpen pak) met 10 verschillende spiergroepen zijn verbonden worden 90% van de spiervezels in het lichaam aangespannen. Normaal gesproken kan het lichaam zelf maar maximaal 50% van de spiervezels aansturen. Voor meer info check onze website http://emscuracao.com/

Voordelen EMS

1. Snel en effectief
Een van de grootste voordelen van EMS training zit natuurlijk in de snelle training van slechts 20 minuten. Daarbij krijg je een persoonlijk plan van aanpak en sport je onder begeleiding van een Personal Coach in een veilige omgeving. Een trainingsmethode die binnen enkele weken al tot zichtbare resultaten zal leiden. In combinatie met een voedingsadvies zal NOG sneller resultaat worden geboekt.

2. Meer kracht en conditie
Voordelen van EMS training uiten zich ook in sterkere spieren. Spieren verhogen ook de vetverbranding en lichaamshouding en stabiliseren de gewrichten. Door het trainen onder belasting van hoge-frequentie pulsen worden spieren intensiever en dieper getraind.

3. Vermindering klachten, pijnverlichting
De spieren kunnen onder handen worden genomen ZONDER de gewrichten zwaar te belasten. EMS versterkt het lichaam waardoor spanning en pijn kan worden bestreden. De trainingen kunnen veel lichamelijke klachten voorkomen en/of verlichten.

Mensen met COPD, reuma, lupes, lage rugklachten of spierdystrofie kunnen door middel van EMS de kwaliteit van leven verbeteren. Doordat extra gewicht of dumbels er niet aan te pas komen is de belasting op gewrichten klein, terwijl juist de spieren maximaal worden versterkt. Bovendien kan je bewegingen / oefeningen ook volledig zittend doen.

4. Verminderen lichaamsvet
Een gezonde leefstijl met goede voeding is van groot belang bij het afbouwen van lichaamsvet. Velen vergeten dat spieren in feite kleine fabriekjes zijn die veel energie nodig hebben en hierdoor ook helpen om lichaamsvet te verminderen. Hoe meer spieren je hebt hoe hoger de verbranding van vetten.

5. Verbeteren sportprestaties

Sport je regelmatig en/of ben je zeer intensief met je sport bezig, maar wil je graag specifieke spierversterkende oefeningen om je prestatie te verbeteren? De tijd vinden om bijv je looptijd te verbeteren of je spieren te verstevigen kan soms een uitdaging zijn. EMS is de ideale aanvulling voor atleten en sportievelingen. Ems-training in combinatie met cardio-oefeningen zorgt voor snellere vooruitgang en een toename in kracht en snelheid, dit omdat het de dieper gelegen spieren activeert.

6-7. Snellere doorbloeding en stofwisseling
De trainingen kunnen de doorbloeding en stofwisseling verbeteren. Dit heeft uiteindelijk ook weer positieve effecten en verkleind de kans op hartklachten en hieraan verwante klachten.

Dus klik hier voor een afspraak voor een TRY OUT sessie